Ga naar de inhoud

Controleer hier uw energielabel

Sinds 2023 moeten kantoren groter dan 100m2 voorzien zijn van een energielabel C of hoger. Bent u benieuwd wat uw huidige energielabel is? En hoe u eventueel een hoger energielabel kunt realiseren? Doe hieronder eenvoudig de check en laat u door ons vrijblijvend adviseren.

 

Heeft uw pand een woonfunctie? Dan is deze check niet voor u van toepassing.

 

Disclaimer
Deze tool is met zorg samengesteld en combineert de ingevoerde gegevens (postcode en huisnummer) met openbare gegevens vanuit het kadaster en EP-online. U kunt aan deze energielabelcheck geen rechten ontlenen. Ook kan de opsteller nooit aansprakelijk worden gesteld voor onjuiste en/of onvolledige informatie.

 

NTA8800

De geldigheidsduur van een energielabel is 10 jaar. Het energielabel kan dus ‘verlopen’. Er zal dan een nieuw label opgesteld moeten worden. Aangezien er vanaf januari 2021 een andere berekeningsmethode is (NTA8800), is de kans aanwezig dat het kantoor een ander energielabel krijgt. Deze kan beter zijn, maar kan ook slechter uitvallen.

Wettelijk energielabelplicht C voor kantoren

Heeft uw kantoor nog geen energielabel C of hoger? Dan riskeert u dat uw gebouw niet meer als kantoor gebruikt mag worden.
Adem Duurzaam kan u ontzorgen en samen met u kijken naar de verschillende mogelijkheden.
Uiteraard vormen uw gebruikersdoelstellingen het uitgangspunt bij het advies.

 

Bij oplevering, verkoop en verhuur van utiliteitsgebouwen energielabel verplicht

Wanneer u uw utiliteitsgebouw verkoopt, verhuurt of bij oplevering van het nieuwe gebouw dient de eigenaar/gebruiker  te beschikken over een geldig energielabel. Bij openbare gebouwen hoort dit label zichtbaar te zijn voor bezoekers aan het gebouw. Het energielabel wordt opgemaakt door een gecertificeerd energieadviseur, ook wel EP-U/W (Energie Prestatie Adviseur – Utiliteitsbouw en Woningbouw – Bestaande bouw) adviseur genoemd.

De gecertificeerde adviseur voert de relevante gebouwkenmerken en specificaties van gebouwgebonden installaties in, in de hiertoe geattesteerde software (VABI). De software berekent, conform de nieuwe NTA8800 methodiek, of het gebouw aan de BENG 2 (EP2) eis voldoet waarbij tevens het energielabel wordt bepaald.